بازاریابی جاذبه ای و راز بیشتر دیده شدن

بازاریابی جاذبه ای و راز بیشتر دیده شدن
در گذشته اگر قرار بود محصول یا خدماتی را معرفی کنیم، با نشان دادن و بزرگنمایی کردن همراه با تکرار زیاد باعث می شود. در واقع بخشی از مخاطبین به شما اعتماد کنند و حاصل این اعتماد فروش محصول یا خدمات شما باشد. بنابراین یکی از اهداف آیدی وب معرفی بهتر روش بازاریابی جاذبه ای هست
اما در این روش بازاریابی جاذبه ای علاوه بر این که هزینه پایین تری نسبت به روش های سنتی دارد. بنابراین باعث می شود که با تولید محتوا علاوه بر رفع نیاز مخاطبین و ایجاد اعتماد بین مردم، محصول و خدمات شما معرفی و به فروش برشد. عمومآ تعداد زیادی از هزینه های تبلیغات تلفتی و تراکتی، جازگزین بازاریابی جاذبه ای شده است و بنابراین تا پایان این مقاله همراه ما باشد.
بازاریابی جاذبه ای (بازاریابی درونگرا) چیست؟
بازاریابی جاذبه یا اینباند مارکتینگ (Inbound Marketing) یک نوع روش برای معرفی محصول یا خدمات شماست که در بستر بازاریابی دیجیتالی انجام می شود. در واقع با تولید محتوای ارزشمند، بجای این که شما به سراغ مشتری بروید، مشتری با اعتمادی که از شما پیدا کرده، خودش به سراغ شما می آید .
بنابراین بجای این که هزینه هایی زیادی را برای تبلیغات های مختلف مثل: بیلبورد، تراکت، بنر، شرکت در نمایشگاه و … برای معرفی پرداخت کتید، تمرکز خود را بر روی تولید محتوای کاربردی و ارزشمند می کنید تا مشتری از طزیق محتوا، به شما اعتماد کند و سرانجام جدب شما شود.
به عنوان مثال: اگر شما در زمینه طراحی سایت فعالیت می کنید، بجای اینکه به روش های سنتی خدمات تان را معرفی کنید. از مردم بخواهید که شما را به دیگران معرفی کنند و یا با همان روش های سنتی، به دنبال مشتری بگردید. به راحتی می توانید با توجه به نیاز مخاطبین و یا مشتریان خودتان، محتوای ارزشمند و کاربردی در زمینه طراحی سایت و یا هر محصول و خدماتی که شغل شما هست؛ می توانید انجام دهید.
جالب اینجاست با کمترین هزینه در اینستاگرام ، سایت، فیس بوک، ایمیل و … با ایجاد محتوا، مخاطبین خودتان را به مشتری تبدیل کنید. البته هر کدام از این بسترها نوع محتوای متفاوتی دارد و شما می توانید با ایجاد محتوای کاربردی و با کمترین هزینه، مخاطب جذب کنید و به آنها محصول و خدمات تان را معرفی کنید.
چرا باید از بازاریابی جاذبه ای در کسب و کارتان استفاده کنید؟
- بیشتر مردم از اینترنت و فضای انلاین استفاده می کنند و بهتر که شما هم در این فضا باشید
- شبکه های اجتماعی جزئی از زندگی مردم شده است
- به دلیل جذابیت رسانه های اجتماعی، مردم بخشی از زمان شون را در این فضا می گذرانند
- در دوران کرونا، ابات شد که مردم حاضر هستند که از کسب وکارهای آنلاین بیشتر استفاده کنند
- بازاریابی جاذبه ای خیلی ارزان تر از بازاریابی سنتی هست
- ایجاد محتوا برای مردم خیلی با ارزش تر از تبلیغات پوچ و بی اهمیت هست.
- جدیدترین روش بازاریابی در این حاضر، همان بازاریابی جاذبه ای هست
تفاوت بازاریابی جاذبه ای (درونگرا) با بازاریابی سنتی (برونگرا) چیست؟
در بازاریابی سنتی هدف، فقط معرفی محصول و خدمات بود و با استفاده از رادیو و تلویزیون و تبلیغات بی هدف و بی ارزش از مخاطب می خواستید که مشتری شما شود. ولی در بازاریابی جاذبه ای با ایجاد محتوا و علاقه مند کردن مردم به محصول و خدمات شما، خود مخاطب به شما علاقه مند می شه و در واقع به صورت غیر مستقیم و بین محتوای ارزشمند از مخاطب می خواهیم که تبدیل به مشتری شود.
به دلیل اشباع بودن بازاریابی سنتی، باعث شده که هم هزینه زیادی صرف شود و هم مردم علاقه زیادی به این نوع تبلیغات ندارند. بنابراین به خاطر این که در بازاریابی جاذبه ای هدف ایجاد اعتماد و رضایت مشتری هست، خیلی راحت تر از بازاریابی سنتی می توانید فعالیت کنید و فقط کافیه محتوای مناسب و کاربردی و جذابی را ایجاد کنید.
تفاوت بستر (context) با محتوا (content) در چیست؟
امروزه بسترهای خیلی زیادی مانند؛ اینستاگرام، سایت، وبلاگ، پیامک، یوتیوب، فیس بوک، گوگل پلاس، واتساپ، تلگرام و … مهیا شده که کاربران با کمترین هزینه بتوانند فعالیت کنند. اما محتوا محصول بستر هست و باید محتوا در بسترها قرار بگیرد تا کاربران بتوانند از طریق محتوایی که در بسترها قرار گرفته، با شما در ارتباط باشند.
محتوایی مخاطب بیشتر دارد که با توجه به برنامه ها و کمپین های که ایجاد شده، محتوای ارزشمند ایجاد کند و در راستای آن هدف محتوا را هدایت کنند تا کاربران در آن بسترها همراه شما باشند. به عنوان مثال؛ اگر یک تکه پیتزا را به عنوان محتوا در نظر بگیرید و ظرفی که در آن پیتزا قرار گرفته به عنوان بستر باشد. حالا اگر بجای این ظرف، پیتزا بر روی زمین باشد؛ آیا شما حاضرید از آن پیتزا استفاده کنید. بنابراین نوع محتوا با بستری که قرار گرفته باید هماهنگی داشته باشد تا کاربران شما هدفمند باشد.
لذا در هر بستری، نوع محتوا و نوع کاربران و همچنین فرهنگ . اصول استفاده از آنها متفاوت هست و باید با توجه به آنها، هماهنگی بین محتوا و بستر ایجاد کنید تا به راحتی به هدفتان برسید. در واقع در هر بستری می توان فعالیت کرد و محتوا هم پادشاه است. اما هر محتوا و هر نوع بستر؛ سلیقه و نظر کاربران خودش را می خواهد.
4 مرحله برای بازاریابی جاذبه ای
برای اجرای بازاریابی جاذبه ای، 4 روش وجود دارد که به صورت مرحله به مرحله اجرا شود. بنابراین اول مخاطب جذب کنید و در انتها مشترهاییپیدا کنید که شما را به دیگران معرفی کنند.
1-جذب
در مرحله اول باید کاری کنیم که مخاطب جذب شود؛ در واقع خود کاربر به سراغ ما بیاد. تنها راه هم تولبد محتوا هست و البته محتوای کاربردی و ارزشمند که نظر مخاطب شما را جلب کند. برای شروع کار بهتر هست که از سایت و یا شبکه های اجتماعی شروع کنید و در آنها محتوا منتشر کنید، اما در محتوای شما 2 نکته مهم را در نظر بگیرید
نکته اول: محتوای شما باید سئو شود
با استفاده از روش های مختلف می توانید محتوای خودتان را سئو کنید و برای بازدید از محتوای شما، باید حتمآ سایت شما سئو شود. قطعا اگر شما در صفحه اول گوگل برای کلمه ای که کاربران سرچ می کنند نباشید، شما بازدید کنند کمی خواهید داشت. بنابراین برای هر موضوعی که محتوا تولید می کنید، اگر سئو نباشید، گوگل محتوای شما را به کاربران نمایش نمی دهد.
نکته دوم: فعالیت همزمان سایت با شبکه های اجتماعی
امروزه اگر فقط بر روی سایت یا شبکه های اجتماعی کار کنید کافی نیست. باید دنبال مخاطب هدفتان بگردید و ببینید که مخاطبین شما بیشتر کجا فعالیت دارند. در همان بستر شما هم فعالیت کنید. حالا ممکن هست اینستاگرام و یا فیس بوک و تلگرام و … باشد.
2-تبدیل
درمرحله بعدی، با توجه به محتواهایی که در بستر شبکه های اجتماعی ایجاد شده است. بنابراین بازدید کننده را به مشتری راغب تبدیل می کنید. به آن دسته از کسانی که محصول یا خدمات شما را نخریده اند، ولی سایت و شبکه اجتماعی شما را دیده باشند. به عنوان مشتری راغب نام گذاری می شود که به طور کلی از مجموعه شما آگاه هستند. در واقع به نوعی از محصول و خدمات ما علاقمند هستند.
خصوصیات مشتریان راغب این هست که درباره محصول و یا خدمات شما سوال می پرسند و قیمت آنها میپرسند. باید در این مرحله به سراغ آنها بروید و به سوالات و مشکلات آنها با دقت پاسخ بدهید. در این صورت بعد رفع سوالات و ابهامات، کاربران و بازدیدکنندگان شما به مشتری راغب تبدیل می شوند.
3-فروش
ما مراحل قبلی را است که نجام می دهیدم تا به مرحله فروش برسیم و نتیجه کارمان را ببینیم. در واقع تمام تلاش ما بر این هست که بتوانیم به بازدید کنندگان، محصول یا خدماتمون را به فروش برسانیم. بنابراین مشتری راغب را با استفاده از ابزارهای مختلف مانند؛ بازاریابی تلفنی، بازاریابی ایمیلی و … به مشتری تبدیل کنیم تا محصول و خدمات ما را خریداری کنند.
4-رضایت مشتری
درسته که ما با فروش محصول به هدف خودمان رسیدم، ولی باید رضایت مشتری را هم همراه خودمان داشته باشیم. تا چرخه بازاریابی جاذبه ای کامل شود و باعث شود که خود مشتریان، ما را به دیگران معرفی کنند. تا در نهایت به عنوان مشترهای دائمی ما باشند. راستی حواستان باشه که هیج وقت رضایت مشتری را حتی زمانی که مشتریان خیلی زیادی دارید؛ از دست ندهید.
آکادمی دیجیتال مارکتینگ آیدی وب برای طراحی سایت پیشنهاد می کند که هر شخصی برای معرفی محصولات و خدمات نیازمند سایت هست که می تواند از طریق آموزش های ما، اصول طراحی سایت را یاد بگیرد و یا از طریق افرادی که تخصص دارند، بخواهید که برای شما سایت طراحی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید