موشن گرافیک چیست ؟ چرا کسب و کارها باید از آن استفاده کنند ؟

موشن گرافیک چیست ؟ چرا کسب و کارها باید از آن استفاده کنند ؟
موشن گرافیک : در این مقاله میتوانید جادوی آن در بالا بردن بازخورد کاربران در شبکههای اجتماعی را کشف کنید و بدانید چطور از این ابزار قدرتمند برای رشد کسبوکارتان بهره ببرید.
محتوای ویدئویی یکی از محبوب ترین انواع محتوا در بین مخاطبان است که یکی از جذاب ترین آن ها نیز موشن گرافیک ها هستند. دلیل این محبوبیت نیز توانایی انتقال پیاده به سادگی و در دلچسب ترین شکل ممکن به مخاطبان است.
موشن گرافیک چیست؟
در واقع فرآیند استفاده از دانش طراحی و افزودن فاکتورهای فضا، زمان و بُعد به اجزای گرافیکی است تا آنها را تبدیل به یک تصویر ویدیویی جدید کند. که فاکتورهای فضا و زمان در آن نقش مهمی را ایفا می کنند. زیرا همهی المانهای گرافیکی در یکزمان تعریفشده و در یک فضای تعریفشده شروع به حرکت میکنند.
تفاوت آن با انیمیشن
موشن گرافیک نوعی خاص از انیمیشن است که با به حرکت درآوردن المان های گرافیکی ایجاد می شود. درواقع انیمیشن مانند چتری است که تمام بخشهای مربوط به حرکت تصویر از موشن گرافیک تا کارتون، رئال موشن، استاپ موشن(stop motion) و… در زیرمجموعهی آن قرار دارند. تفاوت قابلتوجهی که بین این مدل و انواع دیگر انیمیشن وجود دارد کمتر پرداختن این نوع از انیمیشن به داستانسرایی(story telling) است. به عنوان مثال :
- میخواهید بخشهایی از حروف در تصویرتان حرکت کنند و تغییر رنگ دهند؟شما موشن گرافیک میخواهید.
- میخواهید لوگوی برند در ابتدای ویدیو شروع به چرخش کند و تغییر سایز دهد؟این هم نوعی از موشن گرافیک است.
- میخواهید تصویر نوزاد تازه متولدشدهای را بکشید که لکلکها آن را به پدر و مادرش تحویل میدهند؟!این یک انیمیشن است.
کدام را انتخاب کنیم؟
پاسخ این سوال به نیاز شما بر می گردد. اگر برای نمایش کلی یا تأکید روی وقایع و به تصویر کشیدن نکات خاصی که میخواهید آنها را با استفاده از المانهای گرافیکی در ذهن مخاطب ثبت کنید موشن گرافیک بهترین انتخاب است. این مدل وقتی خوب است که به روایت یا داستانسرایی احتیاج ندارید. یکی از دلایل اقبال بیشتر به موشن گرافیک نسبت به انیمیشن، کمهزینهتر بودن کامپیوترهایی است که برای ساخت آن استفاده میشود. همچنین عدم نیاز به طراحی طرح کلی(outline) به صورت قدم به قدم که در ساخت انیمیشن لازم بود.
موشن گرافیک میتواند خدمات یا محصولات پیچیدهی شمارا به مفهومی سادهتر تبدیل کند و آن را به شیوهای بهیادماندنی برای مخاطب به نمایش بگذارد. درواقع باید بگوییم موشن گرافیکها در آموزش بصری مفاهیم دشوار بهترین گزینه هستند.
موارد استفادهی موشن گرافیک
1- اشتراک اطلاعات
اگر قصد دارید اطلاعات یا پیغامی را برای کاربران به اشتراک بگذارید استفاده از موشن گرافیک به شما کمک میکند که این کار را به شیوهای مفید و موثر انجام دهید. با استفاده از این روش شما میتوانید ایدههایتان را به انیمیشن تبدیل کنید و با اضافه کردن صدا و افکتهای مناسب دیگر، این ایدهها را برای بینندگان به شیوهای قابلدرکتر به اشتراک بگذارید.
2- عنوان برای فیلم و دیگر انواع ویدئو
یکی از پرکاربردترین موارد استفادهی موشن گرافیک از گذشته تاکنون استفاده از آن برای جذابتر کردن عناوین ویدیوها بوده است. قبل از شروع یک ویدیو میتوان عنوان آن را با یک چرخش، تغییر رنگ یا سایز برای کاربران بهیادماندنیتر و جالبتوجهتر کرد. انیمیت یا متحرک کردن متن با یک موزیک در پسزمینه یکی از سبکهای پرطرفدار برای این نوع موشن گرافی است.
3- متحرک کردن لوگو
متحرک کردن لوگو که به آن موشن لوگو هم می گویند، یکی از متداول ترین کاربردهای موشن گرافیک است که همیشه طرفداران خاص خودش را دارد. نمایش لوگوی برند به صورت یک انیمیشن و با روشهای خلاقانه تاثیر زیادی در جلبتوجه مخاطبان و ماندگاری تصویر لوگو و برند در ذهنشان دارد.
4- پست های شبکه های اجتماعی
امروزه مردم بیشتر از گذشته به شبکههای اجتماعی وابسته شدهاند. آنها برای چک کردن اخبار، به دست آوردن اطلاعات، سرگرم شدن، دورههای آموزشی و… به این شبکهها مراجعه میکنند. برای اشتراکگذاری این اطلاعات میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. یکی از تأثیرگذارترین این روشها، موشن گرافیک است؛ روشی که میتواند مخاطبین زیادی جذب کند.
5- بازاریابی دیجیتالی (دیجیتال مارکتینگ)
دیجیتال مارکتینگ مبحث وسیعی است که شامل بازاریابی شبکههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی(ایمیل مارکتینگ)، بازاریابی موتورهای جستوجو و… میشود. تمام تکنیکهایی که در بازاریابی دیجیتالی استفاده میشوند میتوانند از موشن گرافیک برای اهداف تجاری و بازاریابیشان استفاده کنند.
مزایای موشن گرافیک
1- صرفه جویی در زمان و هزینه
2- جذابیت
3- پشتیبانی و افکت های متفاوت
4- به اشتراک گذاری آسان تر
5- سبک جدید
چطور یک موشن گرافیک بسازیم؟
ساخت آن به سادگی مشاهده نتیجه آن نیست. باید در ابتدا اجزای گرافیکی را طراحی کنید و به حرکت درآورید. سپس یک متن برای آن آماده کنید و آن متن را با صدای یک شخص روی ویدیو قرار دهید. برای رسیدن به نتیجهای مطلوب لازم است تمام این مراحل به شیوهای عالی انجام شوند. این مراحل میتوانند بهتنهایی و توسط یک شخص انجام شوند و یا یک تیم کاملاً حرفهای، مرحلهبهمرحلهی آن را برایتان انجام دهند.
قدم اول: پاسخ به چند سوال ساده
- بینندگان شما چه کسانی هستند ؟
- پیام شما چیست ؟
- بینندگان چه احساسی خواهند داشت ؟
بسته به نحوه پاسخ هایی که به این سه سوال می دهید می توانید نوع آن را انتخاب کنید که بهترین تطابق را با اهدافتان داشته باشد.
قدم دوم: طراحی و تصویرسازی عناصر موشن گرافیک
برای این مرحله نیاز به یک طراح گرافیکی دارید. باگذشت زمان، دنیای انیمیشن هم در حال پیشرفت بیشتری است و انیماتورها به دستههای متفاوتی تقسیم میشوند؛ بنابراین بهتر است برای این کار یک موشن گرافیست حرفهای با عنوان شغلی “طراح موشن گرافیک” استخدام کنید.
قدم سوم: متحرکسازی طراحی انجامشده
این مرحله یکی از حساسترین مراحل است. انیماتور یا موشن گرافیست باید تصمیم بگیرید چطور اجزا را حرکت دهد و سرعت و زمان و این حرکات را چگونه تنظیم کند. درنهایت باید تمام این انتقالها کاملاً نرم و پیوسته به نظر برسند.
قدم آخر: قرار دادن همهی اجزا کنار هم
در مرحلهی آخر، انیماتور باید تمام طراحی انجامشده را به همراه افکتهای صدا و موزیک کنار هم بگذارد و بین تمام این اجزا توازن برقرار کند. موسیقی میتواند تأثیر زیادی روی حالت و فضای کلی ویدیو بگذارد. افکتهای صدا اگر درست انتخاب نشوند ممکن است حواس بیننده را پرت کنند و اگر درست انتخاب شوند تأثیرگذاری ویدیوتان را بیشتر میکنند. اینجاست که انتخاب یک انیماتور حرفهای که قدرت کنار هم چیدن همهچیز را به بهترین شکل خود داشته باشد بهخوبی مشخص میشود.
در انتها چند نمونه از معروف ترین و پرکاربردترین نرم افزارهای موشن گرافیک را به شما معرفی می کنیم:
1. ادوبی فتوشاپ (Adobe photoshop)
2. افتر افکت (After Effects)
3. Cinema 4D
4. مایا 3D Maya) 3D)
5. ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator)
همین حالا مخاطبان را با موشن گرافیک جذب کنید
موشن گرافیک ها روش عالی برای جلب توجه مخاطبینتان هستند اما لازم است برای ساخت و پخش آن، ابتدا به اهداف تجاری و احساسات بینندگان توجه کنید. این روش از ساخت انیمیشن کاملاً انعطاف پذیر است و روش ها و ابزارهای متفاوتی هم برای اجرا دارد.
اگر به دنبال روش متفاوت و مطمعنی برای برقراری ارتباط با کاربرانتان بودید بهتر است از موشن گرافیک ها کمک بگیرید. زیرا آن ها امتحان خودشان را برای فروش محصولات، آموزش به مخاطبان و یا حتی سرگرم کردن آن ها پس داده اند.
امیدواریم این مقاله نیز برای شما مفید واقع شده باشد.
آکادمی دیجیتال مارکتینگ آیدی وب برای طراحی سایت پیشنهاد می کند که هر شخصی برای معرفی محصولات و خدمات نیازمند سایت هست که می تواند از طریق آموزش های ما، اصول طراحی سایت را یاد بگیرد و یا از طریق افرادی که تخصص دارند، بخواهید که برای شما سایت طراحی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید